Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Αλαβάνος+Λαφαζάνης = Νάντια Βαλαβάνη, δύο όψεις ενός ίδου νομίσματος

Δεν παλεύεται πλέον αυτή η μπόχα και δυσοδία της λεγόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς (που μόνο ριζοσπαστική δεν είναι) που "μάχεται για την ενότητα". 

Μας κοροϊδεύει πλέον στα μούτρα μας ο Α/Α (Αλέκος Αλαβάνος) αλλά και η φωνή του μέσα στον ΣΥΝασπισμό, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τα κόλπα τους δεν έχουν πλέον όρια. Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με την ενότητα αλλά όταν διακυβεύεται το μαγαζί που έχουν στο μυαλό τους να φτιάξουν τότε...είναι και με τα χωριστά ψηφοδέλτια (π.χ Περιφέρεια Αττικής).
Είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανές πως ο Λαφαζάνης είναι ο Αλαβάνος με άλλα ρούχα εντός του ΣΥΝ. Παλιό το κόλπο. Φεύγουν κάποιοι και μένουν άλλοι πίσω για να πιέζουν. Το ίδιο κάνει και ο Παπαδημούλης.

Αλαβάνος και Λαφαζάνης έχουν βάλει στόχο να φτιάξουν το νέο μαγαζί στην αριστερά μαζεύοντας όλους του εξωκοινοβουλευτικούς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ κτλ). Γι' αυτό έφτιαξαν και στηρίζουν είτε με την παρουσία τους (π.χ Λαφαζάνης) είτε δια των μαριονετών τους (ΚΟΕ η αγαπημένη κουκλίτσα του Αλέκου) το Αριστερό Βήμα διαλόγου. Γι' αυτό στήριξαν την προβεβλημένη ως μέλος του Αριστερού Βήματος Νάντια Βαλαβάνη για την περιφέρεια Αττικής. Τυχαίο; Δε νομίζω!!!

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι επιδιώκουν να φτιάξουν μια εθνικοανεξαρτησιακή ρεφορμιστική - διαχειριστική αριστερά - μια από τα ίδια - και στοχεύουν στην "αριστερή" διακυβέρνηση - διαχείριση του συστήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι τους προβάλλουν και τα ΜΜΕ του συστήματος, εκτιμούν προφανώς πως η "υπεύθυνη και νοματαγής" αριστερά αυτού του (χειρίστου) είδους μπορεί να ενσωματώσει τις αντιδράσεις και να αποτελέσει έτσι μέσο σταθερότητας για το σάπιο σύστημα.




Αυτή είναι η ουσία. Τώρα θυμήθηκε ο Αλαβάνος ότι ο Μητρόπουλος είναι μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ; Όταν στις διαξηρύξεις του Μετώπου Αλληλεγγυής και Ανατροπής καλούσε ο ίδιος σε συσπείρωση με το σοσιαλισιτκό χώρο δεν υπήρχε ο Μητρόπουλος; Έ Αλέκο; Αλλά μοιρήσαν εκλογές και ευκαιρία να προχωρήσει το μαγαζί.


Είναι αναγκαίο να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο αλληλεγγύης και διαστροφής ενάντια στην παρακμή της αριστεράς που μόνο ήττες θα φέρει. Και 'σεις ηγετίσκοι των γκρουπούσκουλων, πάψτε να σέρνεστε και να κωλογλύφεστε με το ρεφορμισμό. Αν θέλετε καρέκλες, προβολή ή ακόμα και ("αριστερά") υπουργεία να πάτε μόνοι σας στο ΣΥΝ/Συριζα και όχι να τραβάτε τον κόσμο που αγωνιά και αγωνίζεται πίσω από τις ελεηνότητες του Α/Α και τον συν αυτό. Και αφήστε τις παπαριές πέρι νέου ΕΑΜ. ΕΑΜ γιαλατζί από μικρο - μεσοαστούλιδες αριστερούλιδες της αφ υψηλού πολιτικής και της συνδιαλλαγής δεν γίνεται. ΕΑΜ με αλυσίδες δεν γίνεται. Μόνο ένα ΕΑΜ υπήρξε...


4 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυσή σου.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων η θα παραμείνει ένα κομφούζιο ηγετίσκων Αλαβάνος, Λαφαζάνης,Τσίπρας,κ,α, στην ουσία παλαιο-ρεφορμιστικό, η θα τραβήξει στην Δημ. Αριστ. που είναι τουλαχιστον πιο έντιμοι ρεφορμιστές του κερατά,η η Βάση του θα τραβήξει για ένα πραγματικό σοσιαλιστικό σχήμα με στόχο και ιδεολογία την ανατροπή του Καπιταλισμού στην Ευρώπη και Σοσιαλισμό με Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαστροφή των ηγετών και ηγετίσκων, μικρών και μεγάλων, δεν είναι παρά η έκφραση του υπάρχοντως ιδεολογικού φορτίου της αριστεράς σε όλες της τις εκδοχές. Θέλω να πω πως δεν φταίνε τα πρόσωπα αυτά καθ' αυτά αλλά οι ιδέες και οι πρακτικές των οποίων είναι φορείς. Έτσι, δεν λύνει το πρόβλημα η (εν)αλλαγή των προσώπων και των παραγόντων από άλλα πρόσωπα και άλλους παράγοντες, ούτε η "βάση" ως υπερφυσική οντότητα και "διακρίτο υποκείμενο" μπορεί να δώσει τη λύση. Αλλαγή πλεύσης χρειάζεται, αλλαγή γραμμής, συμμαχιών, ρήξη με το ρεφορμισμό προκειμένου να υπάρξει ρήξη με την κυβέρνηση και τον καπιταλισμό συνολικά. Ηθικό δίδαγμα: "μακριά από το ναρκωτικά και το ΣΥΝ/Συριζα"

    Εκ μέρους της ψυχαναγκαστικής συντακτικής επιτροπής,

    το μέλος με την μπλούζα που δένει πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Please,διάβαζέ με πιο προσεκτικά.
    Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε διάβασα προσεκτικότατα stelios, και εγώ και ολόκληρη η ψυχαναγκαστική Σ.Ε της αριστερής διαστροφής. Το σχόλιο πήγαινε συμπληρωματικά σε αυτά που έγραψες ως προς τη βάση και τα πρόσωπα. Αλλά ο βήχας και ο σεχταρισμός μου δεν κόβονται εύκολα...έπρεπε κάτι να απαντήσω!!!!!!!Αυτό το blog είναι και μια μορφή αυτοθεραπείας!!!

    Εκ μέρους της ψυχαναγκαστικής συντακτικής επιτροπής,

    το μέλος με την μπλούζα που δένει πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή