Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Χέσε ψηλά και αγνάντευε...την ενότητα της αριστεράς

 Η διαστροφή της ενότητας της Αριστεράς, κοινοβουλευτικής και μη (λογοκριμένος τίτλος από την ψυχαναγκαστική συντακτική επιτροπή της Α.Δ)

Σε μια συζήτηση στο forum του indymedia σχετικά με την ενότητα της αριστεράς, αποκαλύπτεται ο μοντιπαϊθονισμός των διαφόρων γκρουπούσκουλων (με την ποιοτική και όχι ποσοτική έννοια του όρου). Συγκρούονται οι φουσκωμένες κυλίτσες των 50ρηδων με τα μετασταλινικά μουστάκια άλλων πενηντάρηδων σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει ο καθένας πόσο λιγότερο ρεφορμιστής είναι από τον άλλο. Γιατί δεν τίθεται ζήτημα να αποδείξει κάποιος ότι είναι περισσότερο επαναστάτης από τον άλλο.

Παρέλαση γίνεται από καμουφλαρισμένους ρεφορμιστές με την αντικαπιταλιστική μπέρτα του Superman (π.χ το επίμαχο άρθρο βάσει του οποίου άνοιξε η συζήτηση), από μετανοημένους real politic ενωτικούς με τους πάντες μεταΝΑΡίτες, καλυμένους με ροφορμιστικό φούμο ΑΡΑΝίτες. Μ- Λ κριτική με αρκετό συναίσθημα και δόσεις αλήθειας, σοβαρή κριτική για τον πατενταρισμένο με 298 παντέντες ρεφορμισμό του "αριστερού (λέμε τώρα) βήματος". Χέσε ψηλά και αγνάντευε την ενότητα από τα πάνω και από τα δεξιά. Αλλά δυστυχώς από ψηλά (λόγω ύψους) βλέπουν μόνο οι παραγοντίστικοι που απ΄τα πάνω και από τα δεξιά χτίζουν ενότητες, εμείς οι ταπεινοί, φωτχοί πλην τίμιοι φοβισμένοι (λόγω ύψους επειδή είμαστε κάτω) θα τα βλέπουμε σαν είναι από τα κάτω και από τα αριστερά;;;;;;;;;;;;   


Η διεστραμμένη συζήτηση εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1200677

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου